Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь

«І влітку, і восени 2014 року на вулицях не було ні людей, ні машин»

переглядів: 714

До війни життя в мене було таким же, як у всіх нормальних людей. Можна було дивитися в майбутнє спокійно, планувати щось, ні про що не турбуватися. Але одного разу наше підприємство розпочало процедуру закриття, нас почали звільняти – усе це через війну. Коли ми отримували трудові книжки на руки, тоді вже було зрозуміло, що це все. Хоча хтось ще сподівався на щось.

Уже стріляли в нас, і стріляли біля житлових будинків. Були і руйнування, і у двір до нас прилітало. Потім тижнями не було світла, тому що під час вибухів обривало лінії електропередачі. Не було води тижнями – доводилося ходити на ставки набирати воду або на джерела, щоб приготувати якусь їжу.

І влітку, і восени 2014 року на вулицях не було ні людей, ні машин

І влітку, і восени 2014 року на вулицях нікого не було: ні людей, ні машин. Усі сиділи в домівках і в бомбосховищах.

Така ситуація нас не влаштовувала, тому ми виїхали в Кам’янське. Спочатку моя дружина із сином. А потім уже переїхав і я. Чи будемо повертатися? Поки 50 на 50, а там незрозуміло, що буде далі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло непродовольчі товари робота діти перший день війни обстріли Донецька їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій