Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Семен Михайлович

"Хочу, щоб все залишилося в пам'яті, щоб розповісти про це іншим людям"

переглядів: 587

Я все життя працював, спочатку шахтарем, а потім слюсарем на заводі. Пригадую, як ми зібралися і вирішили поїхати. Коли починалися сильні обстріли, дружина хотіла їхати до дітей, а я залишитися. Виходжу на поріг і дивлюся, а біля порога лежить уламок грамів двісті. І що там чекати? Все літає навколо та скрізь.

Страх, звісно, ​​був великий. З чого тільки не обстрілювали, і з мінометів, і реактивні снаряди пускали. Ми зібралися та поїхали до дітей. Потім усе трохи стабілізувалося і десь за місяць ми повернулися.

Забути нічого не хочу. Хочу, щоби все залишилося в пам'яті, щоб розповісти про це іншим людям.

На нашій вулиці ніхто не постраждав, вікна не побиті, нічого не зруйновано. Було, що неподалік будинку впало, нічого не зашкодило, але якби не ліс... Ліс врятував від уламків і від вибуху. Це було вдень. Вибухів не чути, пострілів не чути, тільки шурхіт і полетіло щось.

Потім уже, коли почало вибухати, тоді стало чути. Одного товариша зачепило, зруйнувало стіну, побило біля вікна. Ми з чоловіками стояли та обговорювали ці події, а тут обстріл почався – поховалися хто куди.

Ніхто з тих, хто виїхав, не повернувся. У сусідів діти поїхали, батько помер. Так і стоїть занедбаний будинок, ніхто не повертається.

Мрію не хворіти, і щоби все припинилося. Автоматні черги Донцем долинають. Приємного мало.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій