Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Іванівна

«Хочеться спокою, а він нам і не сниться»

переглядів: 485

До війни вся сім’я жила поруч. У нас було дуже гарне селище. Під час воєнних дій я нікуди не виїжджала, постійно була тут. Коли нас почали обстрілювати, дівчата з четвертого поверху постукали у двері та сказали спускатися до підвалу, бо йдуть обстріли. Фундамент ходив ходуном.

Потім ми завжди збиралися в підвалі вечорами. Я поставила собі там розкладачку. Деякий час не було ні світла, ні газу. Із цегли зробили грубку й заварювали там чай. Потім моя дочка наполягла, щоб я поїхала до неї в Харків, і я була там місяців із чотири.

Ми отримували продуктову допомогу від Фонду Ріната Ахметова й організації «Карітас». Тоді було дуже важко, і продуктові набори від Фонду нас рятували. Ми дуже вдячні, дай Боже йому здоров’я. Ця допомога нам була потрібна. Пенсія маленька, субсидії нема, а допомога мене рятувала.

Хочеться спокою, а він нам і не сниться

Страшно було, коли стріляли. Я мрію, щоб настав мир, щоб ми могли спокійно поїхати до будь-якого міста. Хочеться спокою, а він нам і не сниться. Не хочу, щоб знову стріляли. Навіщо ця війна?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) малозабезпечені 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій