Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Тараруха

«Хочеться, щоб з'єднався Донбас з Україною»

переглядів: 1163

Приїхала до Маріуполя 2015 року з Донецька. У Донецьку в мене залишилося троє дітей. Старша померла. Молодша зараз там живе. Ми прожили в Донецьку 35 років. Коли почалися бойові дії, переїхали до молодшої доньки. Вона теж у Будьонівському районі, але ближче до центру.

Хочеться, щоб з'єднався Донбас з Україною

А коли почали стріляти, воду відключали, бомбардування, ховалися в підвалах. Це в нас спокійніший район. Уже знали, коли будуть стріляти, коли потрібно бігти з дітками.

Хочеться, щоб з'єднався Донбас з Україною

Уся ця бойова техніка – страшно. Діти боялися, плакали. Літаки літали, дуже багато літаків. Техніки дуже багато, там не асфальт, а ніби вже пробоїни були. Будинки зруйновані, будівель дуже багато. Ми не витримали й вирішили перебратися до Маріуполя.

Від Ріната Ахметова отримували допомогу. Продукти – борошно, цукор, масло – найнеобхідніші. Це дуже велика допомога. Щиро дякуємо, що не залишив нас у скрутну хвилину. Фонд і до сьогодні допомагає нам.

Хочеться, щоб з'єднався Донбас з Україною

Хочеться, щоб настав мир на землі. Хочеться, щоб з'єднався Донбас з Україною, щоб не було цих закритих доріг, кордонів не було.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2015 Текст Історії мирних жінки діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення харчування дітей
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій