Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Вікторівна Ширяєва

«Евакуаційні автобуси потрапили під російський обстріл»

переглядів: 108

Мирне життя Тетяни Вікторівни у Щасті закінчилось після приходу російських військ. Жінка з дитиною була вимушена евакуюватись з рідного міста

Для нас війна почалась сімнадцятого лютого у місті Щастя Луганської області. Ми тиждень жили під постійними обстрілами без електроенергії, зв'язку, води, газу й опалення. Зранку 24 лютого я з дитиною була вже на залізничному вокзалі у Рубіжному, але потяг затримали на невизначений термін внаслідок обстрілів.

Ми не могли виїхати з міста, бо вже не ходив транспорт і не було пального. Було страшно чути, що 25 лютого евакуаційні автобуси, які їхали по нас, потрапили під обстріл.

На щастя, я зустріла на своєму шляху дуже багато хороших людей, які нам дійсно допомогли. Багато і зараз пропонують свою допомогу.

Моє рідне містечко Щастя дуже маленьке, всі жителі знають один одного, тому було дуже важко чути про загиблих. Мені пощастило, що я з дитиною встигла виїхати з міста до початку гуманітарної катастрофи.

Мої старенькі мама і бабуся залишилися в місті. Матусі допомагали сусіди, які готували їжу з залишків продуктів на багатті й носили їй у підвал.

24 лютого приватний будинок бабусі було пошкоджено, тому вона перейшла у квартиру родичів, які виїхали. Їй допомагали волонтери, що приносили їжу. Дякую цим сміливим людям.       

Про війну мені нагадують ключі від зруйнованого будинку та улюблена іграшка моєї дитини - бегемотик.

Моя родина залишилася без житла і роботи - все залишилося на окупованій території. Чоловік зміг виїхати тільки через чотири місяці, а бабуся і мама досі - в окупованому Щасті.

З липня за допомогою центру зайнятості я знайшла роботу не за фахом. До війни працювала провідним фахівцем департаменту з планування та інвестицій Луганської теплової електричної станції. Зараз працюю диспетчером деканату факультету хімії, біології та біотехнологій Донецького національного університету імені Василя Стуса.              

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи їжа 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій