Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Григорівна

«Це ніби страшний сон. Це жахливо, коли на нас летять «Гради»

переглядів: 579

Ми весь час проживаємо в Мар'їнці, їхали тільки на місяць, коли місто сильно бомбили. У 2015 році загинув син, мама померла і тепер я залишилася одна. Раніше у нас була свобода пересування, я могла в будь-який момент звернутися за медичною допомогою, а зараз ми мучимося.

Коли у мене запитують, як живете, мені легше сказати: ми всі виживаємо. Це ніби страшний сон. Це жахливо, коли на нас летять «Гради».

Раніше в школі ми вивчали Велику Вітчизняну війну, але по-справжньому зрозуміли, що це таке, лише тоді, коли випробували обстріли на собі. Лише зараз ми усвідомили слово «війна».

Це ніби страшний сон. Це жахливо, коли на нас летять «Гради

Ніякої безпеки немає, кожен день ми чуємо обстріли. Немає впевненості в тому, що все буде тихо. Кожен день говоримо: «Слава Тобі, Господи, день прожили». На одного Бога сподіваємося, більше нема на кого.

І зараз з жахом згадую перший день, коли нас бомбили. Я заскочила в підвал, але там було ще страшніше, над тобою летить, свистить, десь горить. Це жах. Потім вирішила, що краще залишатися в будинку, лягала на підлогу, а там вже як Бог дасть.

Мрію побачити мирне небо над головою, щоб все це швидше закінчилося. Тільки щоб був мир. Щоб ми лягали і не здригалися кожен раз, щоб не хапалися за корвалол і при кожному гуркоті не піднімався тиск.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій