Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Амосова

Катерина Амосова: "Коли виїжджали з Ірпеня, у нас у причепі було 40 котів…"

переглядів: 1182

35 днів в окупованому Ірпені під обстрілами та 80 котів під опікою. Таким був початок повномасштабної війни для Катерини Амосової, доктора медичних наук, професорки, лікарки-кардіолога, науковиці й доньки легендарного лікаря і науковця Миколи Амосова. 

Катерина Миколаївна з чоловіком та його мамою – в одному будинку, її донька із маленькою дитиною, чоловіком та його мамою – у сусідньому будинку, - більше місяця були відрізані від зовнішнього світу. Довкола лягали снаряди, палали будинки, гинули люди під артобстрілами… заручники, полонені, закатовані… І найстрашніше – звук літаків-винищувачів… 

Як вціліли у цьому пеклі? Напевно, тому що в них були підопічні, гадає Катерини Миколаївна. Весь цей час родина дбала про численних власних котів та опікувалась котами-погорільцями з розтрощеного притулку. Нажаль, клініку Катерини Амосової в Ірпені не вдалось врятувати. Будинок, в якому знаходиться заклад, був обстріляний і тепер в аварійному стані.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Відео Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій