Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Інна Шубко

Посада директор академічного ліцею «Інтелект» Вишгородської міської ради.

"Чи потрібно навчати й навчатися в період війни? Безумовно, що так! Але ми, дорослі, маємо чітко розуміти, що дистанційне навчання зараз – це, в першу чергу, не про конкретні досягнення у вивченні математики чи історії, а про підтримку дітей у складний час.

Під час воєнного стану дистанційний навчальний процес не є ефективним у звичному для нас розумінні. Тому основна складова – це гнучкість в організації дистанційного навчання, а саме синхронні заняття на платформах ZOOM та MEET, уроки, розміщені в Googlе класі; спілкування у месенджерах, робота з онлайн-ресурсами, виконання дітьми вправ та завдань, що передбачають психологічне розвантаження, техніки врегулювання емоційного стану тощо.

Педагоги ліцею намагалися креативно підходити до освітнього процесу, завдяки доступу до різноманітних ресурсів.

Нещодавно ми вболівали за наш гурт "Kalush Orchestra", що представляв Україну на "Євробаченні" та переміг. Чому б на уроках мистецтва не проспівати пісню "Стефанія"; на уроках української – не дослідити її текст (проаналізувати звертання, знайти вставні слова, головні та другорядні члени речення, частини мови); на географії – не поговорити про культуру країн, що також представили свої пісні на конкурсі або підтримали голосами Україну?

Наші діти мали змогу поспілкуватися з українськими сучасними дитячими письменниками Ларисою Воронків, Еліною Заржицькою, Олександром Дерманським та ще раз переконатися, що Україна мала і має своїх геніальних митців. Все буде Україна!"