Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга В'ячеславівна Тутова

«Донька була вагітна другою дитиною, і ми були в розпачі»

переглядів: 26

Мені 62 роки, я доглядаю за дітьми, а зараз прихворіла. Зараз ми у Світловодську. До війни проживали в Горлівці, Донецької області.

Моя донька в Києві живе, і я відчула велику біль за наших дітей, за онуків - за всіх. Мені дочка подзвонила і все розповіла, і я була в шоці. Не могла повірити, що росія могла таке вчинити.

У нас квартира стоїть нормально. Мені пощастило, я вважаю. Люди деякі постраждали, в них і квартири розбиті. 

У мене батько росіянин, і багато родичів там. І я не можу спілкуватися з ними на цю тему. Вони мене не розуміють, мене це дуже бентежить. Я рідко спілкуюсь з ними - вони не розуміють нас.

Тут, де ми зараз живемо, хороше ставлення до нас. Радує те, що маленькі дітки підростають і радіють нам, а ми – їм. Люди тут хороші. Добрі. Так хочеться додому! Але там не можливо жити. 

Я приїхала до дітей в Київ, а там світло виключали, дуже холодно було. І ми вирішили приїхати в Світловодськ, до сватів. Тут і світло було, і тепло. 

Моя донька була вагітна другою дитиною, і ми просто в розпачі були, Старались будь-якими шляхами покращити собі життя. Але у нас діти маленькі, з ними дуже тяжко.

Хочеться вірити що все закінчиться, ми одержимо перемогу, і все буде гаразд. Будемо в Євросоюзі, і у нас налагодиться життя. І діти будуть щасливі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій