Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Сергіївна Кошова

«Діти впали на коліна і почали плакати, коли побачили молоко і хліб»

переглядів: 246

Сім’я Яни Сергіївни з перших днів війни жила у повній блокаді в Маріуполі – це був найстрашніший час для неї

О сьомій ранку я дізналась від чоловіка, що почалась війна. Два наступні тижні я провела у підвалі під постійними авіаобстрілами. В Маріуполі ми жили в блокаді: їжа і вода були відсутні, комунікації не працювали. Щоб втамувати спрагу, ми зливали воду з системи опалення, розтоплювали сніг і збирали дощову воду.

Шлях з окупованого Маріуполя до підконтрольних Україні територій - це найстрашніші двісті кілометрів у моєму житті й найдовші дві доби.

Зараз я живу разом з чоловіком і дочкою, але наші батьки, на жаль, не з нами. Моя мама з сестрами живуть у Європі, а батьки чоловіка залишились в окупації – зв'язок з ними втрачено.

Назавжди запам’ятаю день, коли ми вибралися із підвалу і дісталися до села під Маріуполем. Воно теж було окуповане, але там не стріляли. Чужі люди зустріли нас, як рідних, принесли нам все, що потрібно, бо ми ж були голодні й замерзлі.

Діти ледь стояли на ногах. Але коли вони побачили хліб і домашнє молоко, то впали на коліна перед цим скарбом і плакали.

У Маріуполі я працювала медсестрою, а у чоловіка був свій бізнес – нажаль, все втрачено.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота діти перший день війни Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій