Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Олександрівна Загривій

«Діти просили їсти, але я не могла зняти гроші з картки»

переглядів: 204

Ольга Олександрівна з неповнолітніми дітьми покинула свій дім після п’яти місяців окупації

Мені на роботу подзвонили рідні й сказали, що почалась війна. Я спочатку не повірила і подзвонила старшій сестрі, яка жила в Мелітополі. Вона підняла слухавку з третього разу і сказала: "Оля по нас стріляють ракетами!"

Далі було п’ять місяців окупації - ці часи були жахливіші, ніж початок війни. Я боялася людей, які співпрацюють з росіянами.

Мені було важко - адже я не могла зняти свої гроші з картки, а двоє неповнолітніх дітей хотіли їсти. Хоча у магазинах з терміналами можна було розрахуватись під відсоток.

Людям, які живуть в селі й не лінуються садить городину, легше - бо у них є реальна можливість обміняти зернові культури на потрібні продукти. Ми ж допомогли іншим людям консервацією.

Після тривалого періоду в окупації я з дітьми виїхала на територію, підконтрольну Україні, але чоловік, бабусі й дві менші сестри залишились дома.

Був дуже приємний момент, коли ми проїхали всі блокпости росіян, і український військовий сказав, що вітає нас в Україні.

Я однозначно піду працювати, коли зрозумію, що можу залишити дітей самих хоча б на декілька годин.              

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд втрата роботи безпека та життєзабезпечення харчування дітей робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій