Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген і Оксана Золкіни

«Діти допомагали гнати корів - і тут автоматна черга. Нашу доньку поранило»

переглядів: 838

Євген Золкін, тато, 37 років:

Діти допомагали гнати корів - і тут автоматна черга. Нашу доньку поранило

11 лютого 2015 року був обстріл села, і снаряд залетів до нас у двір. Розірвався, постраждала кухня дуже, стінка вивалилася, вікна на будинку. Ми були вдома, сиділи у ванній. Ніхто не постраждав, слава Богу.

Скрізь скло посипалося. Я вийшов, думав, що газ перебило, а виявилося, що колеса машини сичали. Пил скрізь, не зрозумієш нічого.

Пішов перекрив газ. Світла не було. Страшна ситуація. Головне, що всі живі-здорові. Пощастило, що не пряме влучення. Двоповерховий будинок біля школи теж постраждав. Там на дах поцілив снаряд.

Оксана Золкіна, мама, 34 роки:

Діти допомагали гнати корів - і тут автоматна черга. Нашу доньку поранило

Ні в нас у селі, ні в сусідньому не було такого випадку, щоб мирний мешканець постраждав. Тільки наша Карина. Ставиш собі питання: чому саме ми?

Наша дочка Карина була в бабусі у сусідньому селі, село Паськово. І ввечері бабуся зателефонувала, що її поранили. Це неймовірно. Спочатку був шок. А потім, звичайно, сльози.

Діти допомагали бабусі гнати корів. Йшло троє діток. Була автоматна черга, і прилетіла куля. Доньку поранило в стегно. Ми в лікарню поїхали. Одразу ж у нас запитали, що сталося. Ми сказали: вогнестріл. Викликали військового лікаря, попривозили хірургів, всіх попривозили. І я була з нею в лікарні. Ми пролежали практично три тижні.

Діти допомагали гнати корів - і тут автоматна черга. Нашу доньку поранило

На нас зі Штабу Ріната Ахметова вийшли і запропонували допомогу в реабілітації. Ми погодилися. Ми виписалися, вдома побули, а потім поїхали до санаторію. Санаторій дуже хороший, дуже сподобалося там. Я б сама не змогла дочку відправити туди, тому що це дуже дорого. Вона їздила з татом. У мене через роботу не вийшло поїхати. Вони дуже задоволені. Вона телефонувала звідти щаслива. Море поруч, екскурсії. Сподобалося. Велике спасибі!

Діти допомагали гнати корів - і тут автоматна черга. Нашу доньку поранило

Коли ми були в лікарні, був випадок, що палили пластикову пляшку. І був ніби маленький вибух. Вона злякалася і заплакала: «Мамо, пішли назад в палату». Ми тоді були на прогулянці, на вулиці. Зараз вона не боїться вже цього. Можна сказати, що повністю здорова. Вилікували.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижня Вільхова 2015 2016 Відео Історії мирних діти 2015 поранені безпека та життєзабезпечення здоров'я діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій