Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Миколаївна Звєрєва

«День прожив, та й добре»

переглядів: 540

26 травня 2014 року на наших очах почали бити аеропорт, ми це бачили. Але в наше селище все полетіло 17 липня. Коли почали обстрілювати аеропорт, ми зрозуміли, що все змінюється.

Аеропорт знаходиться від нас недалеко, всього за півтора кілометра. Ми жили із сином і його родиною, внучці було вісім місяців. Але зараз вони поїхали. Ми відправили їх до Харкова 10 червня коли почали сильно стріляти. Відправляли потягом, я возила їх в Авдіївку, тому що тут уже нікого не пропускали. Разом із чоловіком і сином ми залишилися жити тут.

День прожив, та й добре

Ми взагалі не виїжджали, були в підвалі, ні з ким не можна було зв’язатися. Сусіди хотіли їхати, але ми забрали їх до себе. У нас у підвалі жили 17 чоловік, всі з одного будинку. Була піч, дрова. Їсти готували на печі.

Коли 17 липня нас почали бомбити, всі збігалися до нас. А потім, коли потрібно було давати раду з домашнім господарством, йшли додому. Упоралися і назад збігалися до нас.

Два роки у нас не було світла, води немає й досі. Зараз нам доставляє воду організація «Людина в біді». Допомагала церква «Місія» із Запоріжжя. До нас не було жодного доступу, тому в магазинах не було нічого. Церква привозила воду в баклажках, давали по буханці хліба на людину. На тиждень виходило по дві буханки. Вони нас годували безкоштовно два роки. Ми постійно отримували допомогу від Ріната Ахметова, і ми, і діти, коли жили тут. Червоний Хрест нам теж допомагав. Дякую всім дуже.

Син і зараз працює в Авдіївці, в пожежній частині. Тільки він збирається виїжджати на роботу, як починається обстріл. Він багато разів потрапляв під обстріл. Зараз починає десь щось торохтіти – вже боїшся, тому що може прилетіти раптово.

День прожив, та й добре

Наш будинок обстріляли. Не було нас, коли зрізало і дах, і все.

Але зараз вже відновили. Вікна були вибиті, їх теж допомогли поставити. Курей нам давали. Досі допомагають, тому що зараз у нас немає магазинів. Залишилися тут одні пенсіонери. Ніде немає ні масла, ні хліба, ні борошна. Зараз з’явився виїзд в найближчі населені пункти, в Авдіївку й Орлівку.

Мрію про мир. Раніше намагалися все зробити для дітей, щоб діти були разом, а зараз не знаєш, для чого живеш... День прожив, та й добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Водяне 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій