Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Олексіївна Герус

«Навіть не думала, що війна – це так страшно»

переглядів: 829

Ірина, яка бачила війну у кіно, вважала, що боятися немає чого. Коли ж зустрілася з нею віч-на-віч, усвідомила весь жах і тривогу, яка охоплює мирних. Жінці довелося вивозити з-під обстрілів літніх батьків і наново влаштовуватись у житті. Зараз вона мріє не лише про мир, але також про повноцінну сім'ю та дитину.

Я працювала медсестрою у лікарні Донецька. Навіть не думала, що війна – це так страшно. Раніше думала, що просто постріляють, як у фільмах, і все. Але коли реально відчуваєш, що воно близько, відчуваєш якесь дивне відчуття. Я була в Мар'їнці, коли все почалося несподівано і негадано, просто зазнала шоку.

Пам'ятаю, як із хворими батьками викликали таксі, і доводилося в Курахове їхати, куди-небудь бігти. Нам надали притулок у лікарні. Коли батьки померли, я повернулася до Мар'їнки. А потім знову почалися обстріли. Страшно, роботи не було. Так я почала шукати житло і опинилась у будинку ветеранів.

Квартира в Мар'їнці нежила, довго стояла без вікон. Нещодавно мені допомогли вставити вікна, але там немає води, опалення, газу.

Я поки незаміжня, мрію про сім'ю, дитину, але поки не склалося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій