Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Байбара

«Дай Бог, щоб ви ніколи не знали, що це таке, коли «Градом» ударило»

переглядів: 938

Війна застала нас тут. Пережили багато. У 2014 році «Градом» обстріляли, слава Богу, від нас відвело. Біля нас усі дроти були побиті, і ми чотири місяці сиділи взагалі без світла.

Дай Бог, щоб ви ніколи не знали, що це таке, коли «Градом» ударило

Дай Бог, щоб ви ніколи не знали, що це таке, коли «Градом» ударило. І як бахнуло, а я в будинку була. Двері відчинилися переді мною. Я хотіла вискочити на веранду, я зразу вискакую, коли стріляють. Дивлюся, куди воно летить. Я вискочила, чую: усе сиплеться з вікон веранди. Дивлюся: штукатурка сиплеться-сиплеться-сиплеться, щось торохтить, нічого не зрозумію. А потім як глянула я у вікно – Гнутове нам видно з вікна, два кілометри від нас, а там все сизим димом заволокло.

Дай Бог, щоб ви ніколи не знали, що це таке, коли «Градом» ударило

Вискочила я на вулицю з переляку, а там такий гар був, що просто жах. Ось це від «Граду» таке було. У помешканні вікна повилітали, у нас на другому поверсі всі повилітали, вибиті хвилею вибуховою, усе сипалося.

А ось зараз, як бачите, живемо. Теж під обстрілами, теж прислухаємося. У лютому о 10 годині вечора я дивилася телевізор, а дідусь там був у своїй спальні. І воно як вистрілило, як бабахнуло біля нас! Там стовп високовольтний знаходиться на вулиці і так вибило всю цю саму електрику. Одна арматура визирає. Потім дід пішов у сад, а там гілки всі посічені осколками.

Дай Бог, щоб ви ніколи не знали, що це таке, коли «Градом» ударило

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Черненко 2014 2017 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2017 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій