Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Миколайович Яковенко

«Стало ясно, що це надовго. Довелося все залишати й переїжджати»

переглядів: 550

Наше місто Ровеньки залишилося в стороні від бойових дій. Особливо не було боїв, тільки по околицях було чутно стрілянину. Спочатку було страшно. Дахи тремтіли від вибухів, ні виїхати, ні заїхати в місто, оточене блокпостами.

Я в своєму будинку жив. У підвалі було все обладнано, речі лежали, був запас води, продуктів, лопата. Обстановка гнітюча. Думали, що налагодиться все. Потім стало ясно, що це надовго. Довелося тоді все залишати й переїжджати на мирну територію.

Ми саме перед війною купили ділянку, побудували будинок, у 2012 році переїхали, і тут незабаром усе почалося. У будинку новому довго й не пожили. Років зо три прожили і кинули, поїхали.

Стало ясно, що це надовго. Довелося все залишати й переїжджати

Я переїхав, через рік – сестра з чоловіком, а ще через рік – батьки. У Ровеньках немає нікого з рідних. У порівнянні з тим, що було, тут, у Запоріжжі, інший світ. Не боїшся нічого, можеш гуляти, усе працює, люди живуть своїм життям. Там такого не було вже. Перший рік ми з дружиною ходили насолоджувалися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ровеньки 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота перший день війни розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій