Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Таїсія Леонова

"Ці люди пережили Другу світову, але такого пекла, як у цій війні, вони не бачили"

переглядів: 51

Таїсія Леонова загинула 5 травня 2023 року в Авдіївці на Донеччині. Того дня російські війська поцілили ракетою в багатоповерхівку на проспекті Центральному, 25. Під час обстрілу в своїй квартирі у цьому будинку перебували Таїсія, її донька Лариса та зять Павло. Усі вони загинули.

Ці люди пережили Другу світову, але такого пекла, як у цій війні, вони не бачили

Таїсія приїхала в Авдіївку в 1960-х роках із Курської області Росії. Відтоді до 2000-х працювала медичною сестрою в Авдіївській центральній міській лікарні: спочатку – в терапевтичному відділенні, а згодом – у фізіотерапії. Таїсію пригадують гарною фахівчинею.

«Бабуся Тася була дуже доброю. Завжди допомагала і словом, і ділом. Вона підтримувала мене, мою маму у важкі для нас часи. Піклувалася про сусідів, коли ті хворіли. Була дуже енергійною, життєрадісною, заряджала інших. У літньому віці вона ще садила город, збирала врожай. Піклувалася про собаку, що жила на вулиці», – пригадала сусідка Оксана.

«Таїсія Іларіонівна не виїздила з Авдіївки ні на день під час війни. Останні роки хворіла, за нею доглядали зять із донькою. Її чоловік, Михайло Леонов, ветеран Другої світової війни, помер у 2018 році. Пам’ятаю, як вони пригощали мене власною консервацією. Дивилися за квартирами сусідів. Ці люди пережили Другу світову, але за словами Таїсії, такого пекла, як у цій війні, вони не бачили», – розповіла інша сусідка загиблої, Олена Гуляєва.

У Таїсії Леонової залишилися онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій