71-річний Василь Трийтурак загинув 29 березня 2022 року в селі Максимівка, що на Миколаївщині. Російські окупанти обстріляли його будинок.

Чоловіка поранило в шию, він впав. Я знепритомніла

У Максимівці окупанти були із 26 лютого. Заселялися в пусті будинки центральної вулиці, якою пізніше їздили колони їхньої техніки. Обстрілювали суміжні населені пункти – Киселівку, Квітневе та селище Первомайське. ЗСУ звільнили Максимівку 10 листопада 2022 року.

29 березня під час обстрілів російський танк наблизився до помешкання Василя. Чоловік разом із дружиною Ганною ховалися у льосі. За словами Ганни, було чутно, як російський танк наїхав на їхній погріб… Лише, коли близько 17.00 усе врешті стихло, Василь із дружиною Ганною вийшли з укриття.

«Я пішла розпалити в печі, а Василь мав нагодувати курей. Коли чоловік зайшов на веранду, звідкись почалася стрільба. Чоловіка поранило в шию, він впав. Я знепритомніла. Пізніше, коли отямилася, до мене наблизився окупант і хотів убити. Я підняла руки догори та просила, аби не вбивав. Він наказав мені сидіти в погребі», – пригадала Ганна.

Дружина розповіла, що Василь Трийтурак був хорошим чоловіком. Народився у селі Великий Ключів Івано-Франківської області, а в 1974 році переїхав на Миколаївщину. Спочатку працював на фермі, а згодом здобув фах тракториста. Власне трактористом потім і пропрацював багато років. Василь цікавився садівництвом, городництвом. Дуже любив вирощувати кавуни.

«Мій тато був добрим чоловіком. Ніколи нікому не відмовляв. Гарний сім’янин та люблячий батько», – розповіла про Василя дочка Марія.

У Василя Трийтурака залишилися дружина, двоє дітей та четверо онуків. 

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/