Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Василівна Рожкова

«Чоловік вдома загинув, на городі похоронили»

переглядів: 82

Мені 70 років, 40 з них в Маріуполі жила. Війна нас там застала. Ми жили в своєму будинку. Прожили життя. Все було добре, файно - і раптом таке сталося. Все так неочікувано, і ми не знаємо, чому так трапилося.

Ну спочатку не в центрі стріляли, а по околицям. Ми думали, що постріляють - і підуть далі. Але не так трапилося.

У нас більш-менш тихо було, але був один сильний обстріл - мене ранило, дім зруйнувало, мене забрали в лікарню.

Ми прямо виїхали в Запоріжжя, бо я поранена була. Дорога пройшла спокійно, без обстрілів. Дякувати Богу, проїхали російські пости, нас пропускали. А в Україні нас зустріли, привезли, накормили. А потім ми поїхали своєю дорогою.

Зараз у Львові, мене тут в лікарню поклали. Треба полікуватися, а далі - як бог дасть. Я віруюча людина - бога прошу, щоб він допоміг.

Чоловік вдома загинув, на городі похоронили. Діти роз’їхалися, дім розбили. Немає куди повертатися. Я взагалі не хочу про це говорити і згадувати, сльози вже на очах. Просто в один день: раз - і нічого немає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій