Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Олександрівна Ткач

"Чоловік і мій тато на фронті, молимось за них і віримо в перемогу"

переглядів: 57

Проснулась о 5 ранку, збиралась як звичайно на роботу, п’ю чай і тут забігає чоловік на кухню хвилюючи говорить: -«Ну все, почалось!» кажу, - «Що?! Тобі щось наснилось?!» Він -«Ні, почалась війна!» І я стою на нього дивлюсь і не вірю, а всередині, як щось обірвалось і стало так пусто, пусто. В цей момент ми чуємо якісь вибухи, стрільби, дивимось у вікно - люди збирають речі, всі кудись біжать, плачуть… той момент - це був жах.

Чоловік і мій тато на фронті, молимось за них і віримо в перемогу. Живу з сином сама, іноді приїздить мама. На початок повномасштабного вторгнення я була на 6 місяці вагітності. Дуже проблемно було знайти якісь дитячі речі в пологовий, підгузки, суміші. Не було світла, тепла, ніяких укриттів безпечних.

Шокував вибух від якого ми мало не загинули, це була ракета в електростанцію біля нашого будинку. Все було на вагу золота- їжа, ліки, дитячі суміші, підгузки. Їжа була в підвалі з тих років, потім на щастя почали підвозити по трошку всього в магазини. Було відсутнє світло і тепло - топили буржуйкою на дачі. Щодо дитини - боролася з усіх сил за грудне вигодовування і Слава Богу було все добре з цим, сину вже рік. Якісь гігієнічні речі видавали гуманітарною допомогою. Важко сказати, тому що щодня якесь випробування вижити і зберегти життя сину. Постійно прилітають шахеди, ракети, авіабомби. Мабуть, єдині сили дає мені пережити це все - це мій новонароджений син. Про війну нагадує валіза - її ми збирали 24.02 о 5 ранку, кидали все, що потрібно.Ми навіки будемо боятися салюту, грому і як хтось вибиває килими у дворі. Зараз ми вдома, але не маємо право забувати що зараз за час, поки війна не закінчиться. Хлопці гинуть на фронті… Працювала провізором в аптеці на даний час в декретній відпустці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій