Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Михайлівна Кутня

"Через посилення обстрілів ми змушені були покинути місто"

переглядів: 70

Коли почалась війна, я з чоловіком і донькою була вдома. Ми прокинулись від потужних вибухів, потім побачили заграва за вікном. Було страшно і не зрозуміло, що робити, куди бігти. Та навіть не вірилось до кінця, що це відбувається. Хотілось прокинутись... По перше, виїхати з міста швидко, щоб не потрапити під обстріл. Прилітало постійно звідусюди. По друге, доїхати з двома кішками, які кричали на всю машину. Пробка величезна була. Ми їхали 500 км протягом півтори доби.

Було відчуття, що зараз посеред поля в колону машин прилетить снаряд. Це страшно... З магазинів зникло майже все. Трохи завозили кожного дня, черга стояла величезна. Хліб і воду не привозили. Я почала пекти хліб сама, чоловік поїхав набрав води з джерела. Їсти не хотілось зовсім, а чоловіка і доньку змушувала. Схудла на 5 кг за тиждень. Через посилення обстрілів ми змушені були покинути місто.

В чужому місті сварки ставали все частіше, згодом ми з чоловіком розійшлись і я лишилась жити з дочкою. Було кілька разів, коли зовсім чужі люди допомагали, підтримували просто так, безкорисно. Це мене зворушувало до сліз. Зараз постійної роботи не маю. До війни добре заробляла. Але з першим вибухом я втратила роботу. Моя робота не можлива через агресію ворога. Треба починати все з нуля. Нагадує про війну замазана дірка в моїй 9-поверхівці...Кожен раз, коли дивлюсь на свій будинок, згадкою як в нього влучило... Та й по району проходу, бачу деінде ще не замінені вікна, сліди на асфальті від прильотів і це нагадує...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода неповні сім'ї перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій