Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Василівна Казимир

"Було моторошно і дуже гучно"

переглядів: 111

Я з міста Миколаєва. Працювала у дитячому садочку. Була у мене старша група діточок, яких я мала випустити, але, на жаль, цього не сталося, тому що 24 лютого до нас прийшла біда. Я мала йти на першу зміну на роботу і коли вранці пролунали вибухи, це було страшно. Я підняла дітей, зібрала речі. Прийшло повідомлення з моєї роботи, що дітей ми не приймаємо. Ми написали всім батькам у групу, щоб дітей залишали вдома. 

Я зібрала речі. Це було дуже страшно - вибухи, вогняні гарячі кулі, які піднімалися вгору, було моторошно і дуже гучно. Перше враження - це переживання і страх за дітей. Чоловік приїхав, нас забрав. За Миколаєвом у селі живуть батьки. Ми з плачем, болем і тугою у серці поїхали до них. За можливості навідувались до нашого помешкання. На жаль, бойові дії затягнулись, а вже дуже хочеться додому і на роботу. 

Були труднощі з водою і світлом. Ми приїжджали до Миколаєва, залишалися, працювали, хоч і без дітей. У цей час звучали сирени, були обстріли. Було страшно. 

Дуже страшно за дітей і за батьків. Не знаємо, куди звернутися, якщо щось станеться. Місто постійно було під обстрілами. 

Найбільше шокували руйнування. Мій улюблений університет імені Сухомлинського, де я навчалась, зруйнований. Коли проїжджаєш повз нього, душа дуже болить. 

Я мрію про те, щоб ми всі зібралися у батьків: приїде брат із сім'єю, і будемо святкувати Перемогу. Хочеться всіх рідних зустріти, обійняти, і навіть колег по роботі. Діти дуже хочуть до школи, до садочка. Хочу навчати дітей бути сильними, виховувати в них патріотизм і любов до нашої України, щоб вони ніколи не чули тих страшних вибухів, які у нас були.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій