Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Сімонов

"Була людина, яка присіла перед обстрілом. І її так і вбило".

переглядів: 55

Олексій - батько трьох дітей. У Маріуполі виживав у сховищі. Разом із 350 маріупольцями. Займався організацією побуту. Бачив руйнування пологового будинку. Загиблих на вулицях. Був на автостанції, де стояли згорілі автобуси, якими намагалися зупинити танки. У нього загинули десятки близьких та знайомих. Автівки, аби виїхати, не було. 

Олексій вивів із Маріуполя 117 людей. До України дійшли 70. 

“Ідуть люди з рюкзаками, сумками, з контейнерами з кішками, з діточками маленькими, котрі теж із рюкзаками, із сумками. Ну, це велика така процесія. Мої друзі, коли вже зрозуміли, що я живий, писали: “Ти не Симонов, ти Симойсей. Водиш людей через асфальтові пустелі”. Ми за 15 блокпостів побачили всю росію: були і удмурти, і казахи, і чеченці. Уся палітра, від Сахаліну”.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій