Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Денисенко

"Євгенія та її син загинули під завалами"

переглядів: 10

61-річна Євгенія Денисенко разом із 40-річним сином Миколою загинули в середині березня 2022 року у Маріуполі.

Євгенія та її син загинули під завалами

Під час повномасштабного російського вторгнення Євгенія Миколаївна із сином та мамою жила у Приморському районі. На початку березня у місті зникли світло, газ і звʼязок. Родина сподівалася, що незабаром почнеться евакуація і можна буде виїхати з міста разом зі старенькою мамою Євгенії. Проте у середині березня 2022-го під час чергового обстрілу снаряд влучив у будинок, де вони переховувалися. Євгенія та її син загинули під завалами у підвалі.

Євгенія Денисенко самостійно виховувала двох синів. Молодший загинув до війни. Великою підтримкою для неї став старший син Микола.

Працювала жінка у школі №15, а потім – №29. Була вчителькою початкових класів. Директорка школи Лариса Бикова згадує її людиною, яка понад усе любила дітей: «Вона завжди горою стояла за своїх учнів. Не лише давала знання, але й допомагала учням ставати гідними людьми, привчала любити рідну мову і землю».

Євгенія Миколаївна першою у школі стала працювати з дітьми з особливими освітніми потребами. Коли вийшла на пенсію, стала асистенткою вчителя в інклюзивному класі. Для таких діток вона була подругою і помічницею, говорять колеги. Із теплотою згадують учительку і батьки учнів.

«Доброї душі людина і чудова вчителька. Вирішувала проблеми без підвищеного тону. Мої хлопчики її любили та ставилися з повагою», – розповіла мати учнів Валерія Лепехова.

«Євгенія Миколаївна завжди була привітною, доброю, уважною, терплячою. Дуже шкода, що така чудова людина загинула», – загадала мати учня Ірина Федосєєва.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій