Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Світличний

«Бойовик приставив до мого чола автомат і сказав: «Я тебе зараз уб'ю»

переглядів: 102

Павло Світличний працював лікарем-психіатром у психіатричній лікарні Маріуполя. На початок повномасштабного вторгнення знаходився у відпустці. Проте вже 3 березня повернувся до роботи. А з 20-х чисел залишився єдиним лікарем на 80 пацієнтів. 

Лікар-психіатр, завідувач відділення КНП «Психіатрична лікарня Маріуполя» Павло Світличний - про найстрашніше у житті. 

«Був хворий, який загинув від уламків. Другий хворий, я знав його років 20, втік із лікарні. І потім, коли мої хлопці пішли по воду, побачили його мертвим на території тубдиспансер. Ні білизни, ні штанів, ні шкарпеток. Голий. Жодних видимих ​​пошкоджень немає», - розповідає житель Маріуполя, лікар Павло Світличний. 

У геріатричному відділенні лікарні було багато літніх пацієнтів. Найстарішій було 90 років. І коли в березні вдарили морози, люди почали замерзати. 

«Скільки їх замерзло – не пам'ятаю. Щоб впізнати людину, я брав аркуш паперу, писав ПІБ, один залишав собі, а другий, якщо це чоловік, - за спідню білизну. Якщо жінка – за бюстгальтер. Людей 20, мабуть, замерзло. 

Перші три трупи віднесли до моргу 4 лікарні. Там уже було все забито. Лежали один на одному. Потім носити туди не було сенсу, бо стався вибух і повело двері. І ми складали загиблих у кімнаті майстерень. Найстрашніше – це коли в тебе вмирають люди, а ти нічого не можеш вдіяти», - говорить Павло Євгенович.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій