Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Богомолова

"Що спричинило смерть та де вона похована – так і не розповіли"

переглядів: 46

79-річної Валентини Богомолової не стало 23 березня 2022 року через повномасштабне російське вторгнення та руйнування мирного життя в Маріуполі.

Що спричинило смерть та де вона похована – так і не розповіли

Коли почалася повномасштабна війна, Валентина Миколаївна лікувалася від ковіду в лікарні №9 у Приморському районі. Вона потрапила туди в перших числах лютого. Жінку от-от мали виписувати. Однак невістка попросила лікарів залишити свекруху ще на кілька днів – планувала допрацювати тиждень та на вихідних забрати Валентину додому.

«Але після 24 лютого до Валентини Миколаївни не можливо було додзвонитися чи поїхати. Невістка відмовлялася виїжджати з міста, поки не знайде свекруху. Думала, може, хворих кудись вивезли. Коли наприкінці березня вона таки дійшла до лікарні, про смерть Валентини Миколаївни надати інформацію відмовилися через те, що невістка не є кровною родичкою», – розповіла знайома родини Ганна Петруняк.

Згодом невістці вдалося дізнатися, що Валентина Миколаївна померла 23 березня 2022 року. Але, що спричинило смерть та де вона похована – так і не розповіли.

Валентина Миколаївна народилася в селі Христофорівка Миколаївської області. Виховувала двох синів. Один із них помер, інший – у Росії і на пошуки матері їхати відмовився. До пенсії жінка працювала на заводі «Електропобутові прибори». Виготовляла пральні машини.

«Дуже хороша жінка! Весела, добра, завжди привітна! Гарна господиня, готувала такі смачні торти!», – пригадала загиблу Ганна Петруняк.

Валентину Богомолову не дочекались із лікарні невістка та онучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій