Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Федорівна

«Біля під’їзду люди виривали ямки і ховали своїх близьких»

переглядів: 168

Валентина Федорівна згадує, як переживала обстріли та які жахливі картини бачила, коли їхала з палаючого Луганську. Жінка дуже бажає повернутися додому по закінченні війни, але коли це здійсниться – ніхто не знає.

Пам’ятаю, як я йшла по вулиці з гастроному - і по неї проїхав бронетранспортер. Стали посеред вулиці і почали стріляти – це бачила. Ще бачила з вікна дома. На лавочці сиділи бабусі - і раптом розірвався в дворі снаряд. Полетіло все, дим, скло заторохкотіло. Потім бачили, що дійсно все лежало. На балконі скло розбито.

Щодня о 4 годині ночі вибухи такі були, що страшне. Мій чоловік і син пішли на роботу, я залишилась сама дома. Такий вибух був, що я не знала, що робити. В мене руки, ноги тремтіли, слова не могла сказати. Стіни дрижали.

Ми виїжджали з дому з Луганську і їхали в село до батьків чоловіка – бачили, як поле горіло, пшениця горіла біля Станиці. Дуже важко все згадувати. Пройшов час, стільки років, а все одно все в пам’яті і все болить. Не віриш, що вернешся додому. Одного разу ми заїжджали в Луганськ, бачили як біля під’їзду люди виривали ямки і ховали своїх близьких…

Життя змінило – кинула рідну домівку. Зараз вже забуваю де, що стоїть, лежить. Добре, що діти в мене влаштувалися, знайшли своє місце. Була сім’я, всі разом були, а тепер хто де. Дочка в одному місці, син в другому.

Хочеться повернутись додому, коли війна закінчиться. Тільки коли вона закінчиться? На це запитання ніхто не може відповідь дати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) 2021 Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій