Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Краснокутський

"Батько так і залишився прикутий до ліжка назавжди"

переглядів: 101

Володимир Краснокутський загинув у Маріуполі 14 березня 2022 року – в його будинок влучила бомба. За 4 дні до трагедії Володимирові виповнилося 66 років.

Батько так і залишився прикутий до ліжка назавжди

Володимир з дружиною жили в будинку в Центральному районі міста. Під час обстрілу 6 березня дружина отримала контузію. Володимир, який після інсульту мав проблеми зі здоров’ям, того дня не постраждав. 11 березня черговий обстріл зруйнував кухню подружжя. Вранці 14 березня після обстрілів філологічного факультету Маріупольського державного університету близько 14:00 російські війська почали знищувати житлові будинки. Обстріляли також дім Володимира.

«Мама пішла до своєї сестри. Вони не постраждали. А ось батько так і залишився прикутий до ліжка назавжди…», – розповіла його дочка Наталія.

Тіло Володимира дістали через півтора місяці. Окупанти поховали його як невідомого на Старокримському кладовищі. У травні рідні знайшли могилу, встановили там хрест і табличку.

«Батько дуже любив свою сім‘ю: дружину, дітей та двох онучок. Він був добрий. Завжди всім бажав допомогти. Дуже любив весну. У нього було захоплення – город. Там росло і розквітало все, що він посадив. А восени тато збирав урожай», – розповіла Наталія.

Володимир був корінним жителем Маріуполя. Багато років працював водієм автобуса та дуже любив свою роботу.

У загиблого залишилися дружина, дві доньки та дві онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій