Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Вікторівна Ярошенко

«Багато людей було поранено і вбито в черзі за водою, їжею, або в очікуванні автівки для евакуації»

переглядів: 60

Я прокинулась зранку, щоб зібрати дитину до школи і йти на роботу. Але на телефон прийшло повідомлення від вчителя, що до школи дітей не вісти, тому що російські війська почали вторгнення.

З перших днів війни перестали працювати банки, не було можливості зняти гроші. Не працювали аптеки. Не возили продукти. З 12 березня вже не було ні світла, ні газу. Від вибухі  вилітало скло у вікнах. Спати доводилось в коридорі, біля дверей, застеливши підлогу теплими речами, закриваючи руками дитині вушка, щоб він міг заснути.

Більше всього не вистачало води. Було дуже холодно. Їжу та воду возили волонтери, але коли вони будуть ніхто не знав. На вулиці знаходитися було не безпечно. Багато людей було поранено і вбито під час черги за водою, їжею, або в очікуванні автівки для евакуації.

Шокували перші загиблі 25 лютого - біля лікарні вбили 4 людей, серед яких була наша знайома. Це шокувало й ще більше й, тому що ми не були до цього готові і до останнього не вірили що розпочнеться війна.  

Я виїхала з дитиною і батьками з рідного міста. Зараз живемо в орендованій квартирі. Багатьох знайомих ми втратили. Ми втратили домашніх улюбленців. Моє житло та житло батьків зруйновано. Все вигоріло. Я не маю друзів, роботи, машини та життя, яке я любила і яким жила. Дуже важко жити і розуміти, що стіни, в яких ти зараз живеш, не твої.

Вражає сміливість волонтерів, щедрість нашого народу, які лишившись всього, віддавали останню копійку на допомогу нашим захисникам. Це дійсно дуже зворушливо.

До війни я працювала бухгалтером. Зараз працюю продавцем.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій