Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Владиславівна Назаренко

«Ангел-охоронець дав нам бензин, щоб ми виїхали з пекла»

переглядів: 718

До 17 березня 2022 року сім'я Надії Владиславівни проживала у Маріуполі. Була робота, житло, стабільність. Тепер нічого цього нема. У перші дні повномасштабної війни залишалися вдома, а з 8 по 16 березня перебралися до Драматичного театру у центрі міста та знайшли там тимчасове укриття. Героїня пам'ятає щохвилини той фатальний ранок, коли російський літак скинув бомбу на будівлю, де від обстрілів ховалися сотні жителів. Центральна частина театру зруйнувалася, а вхід у бомбосховище під будівлею було завалено уламками. Почалася страшна паніка. Той момент жінка описує одним словом – місиво. У повітрі стояв неймовірний запах металу. Було багато крові. Багато мертвих людей. Потім театр спалахнув зсередини. На вулиці був обстріл і люди бігли, хто куди міг, але навколо театру всі будівлі були зачинені. Наступної ночі родина Назаренка ховалася у філармонії, а вранці вдалося виїхати у бік Запоріжжя. Надія Владиславівна не знає, чи захоче вона колись повернутися навіть до українського Маріуполя, адже там все нагадує про загиблих мирних жителів міста.

Ангел-охоронець дав нам бензин, щоб ми виїхали з пекла

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій