«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Валентина Руднік

Заступник диретора з навчально-виховної роботи Новосілківського академічного ліцею Ерудит

2021-2022 навчальний рік, безумовно, увійде в підручники історії

Сьогодні Україна стала безпосереднім учасником надзвичайно важливих подій, які визначатимуть її власне майбутнє та долю сусідніх країн, подальший світовий порядок. 2021-2022 навчальний рік, безумовно, увійде в підручники історії.

Повномасштабне вторгнення російських окупантів внесло значні корективи у життя кожного українця, у тому числі й систему освіти. Зрозуміло, що найбільш оптимальна та безпечна форма організації освітнього процесу в умовах воєнного стану – дистанційна.

Весь накопичений минулорічний досвід педагогів Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» став практичним посібником і зразком в організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання.

Справжніми союзниками вчителів стали батьки, які доклали зусиль, щоб забезпечити дітей потрібними гаджетами, підтримкою школярів у цьому незвичному освітньому процесі.

Виконання навчальних програм у поточному навчальному році здійснювалось із використанням технологій дистанційного навчання за допомогою поєднання онлайн – занять через Zoom, Skype, Google тощо, заздалегідь записаних відеоуроків, презентацій від вчителів, ретельно підібраних завдань для самостійної роботи із подальшою перевіркою, використання безкоштовних вебсерверів та платформ, таких як: Google Classroom, Google Meet, матеріалів проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

Саме завдяки налагодженому процесу дистанційної освіти, наші ліцеїсти мали змогу продовжити навчання. Приємно було почути схвальні відгуки від батьків, діти яких навчалися за кордоном. Вихованці нашого закладу продемонстрували високий рівень знань з англійської мови та предметів природничо-математичного циклу.

Незважаючи на виклики сьогодення, педагоги ліцею продовжують активно залучати своїх учнів до науково-дослідницької діяльності, участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових навчальних дисциплін, спільних освітніх, наукових, інноваційних проєктів, впроваджуючи принципи STEM-освіти.

Вже зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік. Нелегкий, непередбачуваний, з новими правилами.Тож готуємося до нового навчального року, до впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти, до нових науково-дослідницьких відкриттів, захищаючи та зберігаючи інтелектуальне багатство - здобувачів освіти, у нас, в Україні! Віримо в ПЕРЕМОГУ!!! Все буде УКРАЇНА!»