Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Баль

"Євген Баль не зміг оговтатися після катувань"

переглядів: 901

Євген Баль був журналістом, письменником та капітаном першого рангу. Як морський офіцер понад 30 років ніс службу на підводних човнах Північного та Тихоокеанського флотів, не раз ходив у автономне плавання. З 2014 року чоловік вів активну патріотичну і волонтерську діяльність у Приазов’ї.

Євген Баль не зміг оговтатися після катувань

18 березня до помешкання 78-річного письменника Євгена Баля увірвалися російські військові. Під час обшуку будинку солдати знайшли фото з українськими захисниками та членський квиток Національної спілки письменників України. Вони викрали чоловіка і три дні жорстоко знущалися з нього.

21 березня росіяни відпустили Євгена Баля зі словами: «Мы не воюем с ветеранами флота СССР».
«Він підтвердив, що його добряче побили за ці три дні і є важкі ушкодження, але запевнив, що обов’язково одужає», – згадує представник Національної спілки письменників України Павло Кущ.
На жаль, Євген Баль не зміг оговтатися після катувань. Його серце зупинилося 2 квітня. До свого 79-річчя він не дожив шість днів.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми безпека та життєзабезпечення здоров'я Обстріли Маріуполя 2022 полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій