Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ліна Абдельмажид

"Війна – це зло, страждання, смерть, біль, страх"

переглядів: 2241

Абдельмажид  Ліна, 17 років, НВК «Школа-ліцей» 69

Війна – це важлива частина історії для українців, яка за короткий час змогла перевернути та змінити життя багатьох наших співвітчизників або навіть його закінчити.

Моторошно згадувати всі події, які назавжди закарбувалися в пам’яті та, напевно, ніколи не залишать нас. Той день, коли почалася війна, дуже добре зберігся у моїх спогадах. Звичайним, як усі січневі суботи, ранком ми разом із матусею виїхали до гуртку з плавання.

Я дуже добре пам’ятаю момент, коли увімкнувся телефон неньки із близько п’ятдесятьма пропущеними дзвінками, меседжами, новинами.

Але, перебуваючи на іншому кінці міста, ми нічого не розуміли та навіть не могли уявити, що доведеться побачити наступної години.

Мама намагалася не виказувати мені свій страх, вона трималась, та коли до мікрорайону Східний, переганяючи автобус, їхали пожежні машини, а на зустріч верталися швидкі допомоги, мені, як дитині, було зрозуміло, що сталося щось дуже погане.

Коли водій зупинився і двері відчинилися, переді мною відкрилась картина, яку я ніколи не бачила раніше, і дуже сподівалась, що більше з цим не стикнусь.

Це був ніби не мій рідний район. Вся холодна земля вкрита прозорим склом, яке не витримало вибухів та поштовхів від снарядів; та найгірше – прикрите якоюсь ганчіркою тіло людини.

Це не могло не вплинути на переоцінку всього мого подальшого майбутнього.

Війна – це зло, страждання, смерть, біль, страх.

Ми повинні жити далі, Україна має триматися заради тих, хто тільки приходить у цей світ.

Я дуже сподіваюсь, що наше покоління, яке на власному досвіді бачило наслідки збройних конфліктів між державами, вже ніколи не допустить тих жахів, що нас лякають вже довгий час.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти Обстріли Маріуполя 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій