Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Стоміна

"Під кожним будинком в Маріуполі, який ми розгрібали, було 80–100 трупів"

переглядів: 496

Чоловік згодився розгрібати завали в Маріуполі, бо потрібно було годувати сім’ю, а грошей не лишилося. Під кожним будинком знаходили десятки загиблих людей.

Я не писатиму імен, бо чоловік, який розповів наступне, ще в Маріуполі, отже, у постійній небезпеці.

Під натиском окупантів, а також аби прогодувати родину, тиждень тому він зголосився розгрібати в місті завали. Такий собі брутальний, не схильний до зайвих сентиментів, незворушний колись чувак, який сам собі операції робив і шви накладав, тут витримав лише кілька днів.

Каже, що люди, які працювали поруч, і блювали, і впадали в мовчазний ступор, з ними регулярно траплялися істерики. Все тому, що кількість людських тіл і фрагментів тіл під завалами зводить з розуму.

Під кожним будинком, який ми розгрібали, було 80–100 трупів, – повідомив чоловік.

Тож, є цілком обґрунтовані підозри, що офіційні цифри людських втрат по Маріуполю з реальними не співпадають.

Отже, «брутальний» протримався на цій роботі лише кілька днів. Навіть попри те, що діти хочуть їсти, а розраховувати на інше працевлаштування не доводиться. Не питайте мене, чому він не поїхав, бо не знаю. Знаю лише те, що він розповідає:

– У людей в місті зараз взагалі дуже у багатьох нервові зриви. Деякі раптово й невчасно починають сміятися, деякі плачуть. Зараз люди стали більше містом пересуватися й бачать усі жахи, усі руйнування. Адже раніше по підвалах сиділи, нічого не бачили, а тепер вся картина у них перед очима. Ото психіка й не витримує радощів «руського миру».

Історія з відкритих джерел.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення харчування дітей робота Обстріли Маріуполя 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій