Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Рябушко

“Ми починаємо цінувати кожну секунду, проведену поруч з рідними”

переглядів: 473

Рябушко Анна, 15 років, КЗ “ Малорогозянський ліцей”, с. Мала Рогозянка

Есе «Один день»

Війна... Таке страшне чорне, але, на жаль, близьке для нашого народу слово. Особисто для мене, почуття сприйняття того, що наш народ зіткнувся з новою реальністю прийшло лише два роки тому.

Війна. В цьому слові перелякані очі дітей, покалічені солдати - юнаки, горе матерів, що поховали своїх дітей.  Це запах крові, болю, жаху. Молімося, щоб на нашу рідну землю прийшов нарешті мир та спокій.

На щастя, я не бачила цього жаху. Але це не значить, що в мене не болить, що мене це не стосується. Бо ми - одна країна, одна сім'я, один народ, мирний і працьовитий.

Становище, в якому на даний момент опинилися українці, слова “мир”, “хліб” та “життя” набувають зовсім нового сенсу. Ми починаємо цінувати кожен момент, кожну секунду, проведену поруч з рідними. Війна роз'єднує. Вона не дивиться на стать, вік, положення у суспільстві.

Я вважаю, що у такий нелегкий для нас час нам потрібно об'єднатися, підтримувати один одного та забути всі давні сварки та бійки, тому що перед обличчям смерті всі рівні.

Нам українцям слід втілити в життя мрії про щасливе життя під синім мирним небом. Нам нарешті потрібно спокійно сказати чітке та стійке “ні війні!”, пригадати і викарбувати у себе в серці золотими літерами слова “ніколи знову!”

Багатьом сім'ям довелося залишати свої домівки. Я ніколи не забуду жахливі розповіді моєї знайомої, яка переїхала з окупованоЇ території. З великим болем в очах вона розповідала, як вони два місяці проживали в підвальному приміщенні, сирому і холодному. Коли їй потрібно було дістатися до міста, вона мусила розраховуватися хлібом. На жаль, хліб став стійкою валютою.

Я гадаю, що для того, щоб зупинити війну, кожен українець повинен поставити себе на місце солдата і на місце його матері. Ми повинні зрозуміти, що у будь-який момент ми можемо опинитися на полі бою, де є лише один вибір.

Ми повинні нарешті втямити, що війна не десь там далеко. Вона поруч! Це наша війна! Недаремно всі українці, поклавши руку на груди співають: “...Душу й тіло ми положим за нашу свободу…”

Отже об'єднаймося, зупинимо війну, зупинимо сльози, вже такі звичні для нас, біль та страх за життя своїх родичів і за своє власне життя. Дійдемо злагоди та миру в нашій країні. Ми можемо більше ніж гадаємо, бо ми разом. Я за мир! Ми за мир!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій