Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Богдан Пилипенко

"Його поранило в шию ззаду"

переглядів: 284

16-річний Богдан Пилипенко загинув від попадання ворожої ракети у будинок у Маріуполі. Він був сташиною морського ліцею у Маріуполі. Мріяв стати як дідусь моряком. Володів кількома мовами – українською, російською, англійською та французькою. Обожнював читати, писати оповідання та фотографувати. Також хлопець мав свій YouTube-канал.

«Зараз мені складно називати Богдана дитиною, бо у свої роки він був уже чоловіком — серйозним, розсудливим. У дитинстві перечитав усі книжки, які були вдома. Мав добру вдачу: постійно тягав з вулиці кошенят, собак — ми їх прихищали, а потім знаходили для них господарів. Богдан був дуже чуйним, намагався допомагати всім, кому тільки міг», – розповідає мама Богдана.

Від початку війни Богдан хотів бути корисним: коли вони з матір’ю переїхали зі своєї квартири в центр міста, хлопець укріпив їх нову домівку, рубав дрова для сусідів, на власні гроші купував цигарки, шоколадки й носив українським військовим, через генератор заряджав телефони всім бабусям, своїм друзям допомагав знайти безпечне житло.


«Його поранило в шию ззаду. Єдине, що я встигла зробити, – підклала йому під голову теплу кофту і накрила обличчя рушником», – ділиться мама.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних молодь обстріли безпека та життєзабезпечення діти Обстріли Маріуполя 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій