Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іванна Ободзинська

"Дві авіабомби забрали життя Іванни та її близнят"

переглядів: 300

8 березня дві авіабомби потрапили у будинок сім’ї Ободзинських в селі Юрівка, Житомирської області, та забрали життя Іванни та її близнят. Крім них, загинули також 40-річна мати Наталя, вчителька української мови, 14-річний брат Володимир, учень 9 класу. Батько Володимир залишився живим, адже у той день був на роботі.

«Все самі будували. Двір облаштували, сад. Наташа полуницю посадила, щоб внукам була, домашня. І планували святкувати ювілеї: сину 15-річчя, доньці 20-річчя. Дружина в мене ще й свята вміла проводити, завжди весела і усміхнена. Красива така. Свої 40 років не святкувала, а пішла і купила собі каблучку, на згадку», – розповідає Володимир.

Напередодні Володимир зв’язувався з рідними:

«Я пам'ятаю нашу останню розмову по вайберу. Це якраз було 8 числа зранку, я їх вітав по відеозв’язку, а Наташа каже, це один-єдиний раз, коли ти нас не привітав квітами, такого ще в житті не було. І Ніка стоїть і рукою по телефону: діда, діда, а Дениска дуже любив їжачка робити, я кажу: Дениска, зроби діду злого їжачка. Син привітався. А дочка каже: пап, вертайся, я тебе прошу, вертайся. І такі слова дружини, які залишаться на все життя в моїй душі: був би ти на місці, можливо, подумали б і десь виїхали», – пригадує Володимир.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Юрівка (Житомирська область) 2022 Текст Історії мирних жінки діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій