Даша Трегубова — відома українська акторка, ведуча, продюсерка, авторка відеопроєкту #ДашаЧитає — долучилася до журі Конкурсу есе «1000 днів війни. Мій шлях», який проводить Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Ми щодня отримуємо нові роботи від учасників з усієї України та розширюємо експертне журі, яке обиратиме найталановитіші есе.



Даша вважає творчість одним з найважливіших інструментів для подолання травми війни.

«У нас у всіх тією чи іншою мірою були зруйновані звичні життя. Кожна людина буде шукати, завдяки чому вона зможе витягнути себе зі стану жертви. І тут стає у пригоді творчість у будь-якій формі. Зараз у людей відкриваються нові дихання завдяки творчості. Я в це дуже вірю», — ділиться Даша.

 

До участі у конкурсі запрошуються учні 9-11 класів, студенти I-II курсів коледжів, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, коледжів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти всіх областей України.

Подати есе можна до 20 жовтня 2024 року лише через офіційну реєстраційну форму на сайті Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Будь ласка, уважно ознайомтеся з умовами Конкурсу

Шпаргалка для учасників

Переможців Конкурсу есе буде оголошено 20 грудня 2024 року. Вони отримають дипломи та подарунки: гаджети та корисні речі.

Найкращі роботи Конкурсу стануть частиною Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — найбільшої у світі колекції історій про війну в Україні, що містить вже 120 тисяч живих історій з перших вуст.

Організаторами Конкурсу є Фонд Ріната Ахметова за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Міністерства освіти і науки України.