Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Творчий конкурс есе «Один день» від Фонду Ріната Ахметова: до завершення прийому робіт залишається один день
29.09.2021

Творчий конкурс есе «Один день» від Фонду Ріната Ахметова: до завершення прийому робіт залишається один день

Фонд Ріната Ахметова в ході творчого конкурсу есе «Голоси Мирних. Один день» продовжує щодня отримувати роботи від школярів із різних куточків Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей. Кожна з них – унікальна, особлива та не схожа на інші. За час проведення конкурсу учні прислали вже більше 800 оригінальних робіт.

Проєкт «Один день» – один із проєктів Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, мета якого зберегти свідчення очевидців про день, коли для них почалася війна. Усе це робиться для того, щоб переосмислити важливість миру та заради мирного майбутнього країни.

– Кращі роботи будуть розміщені на порталі Музею «Голоси Мирних», а переможці конкурсу отримають чудові подарунки від Фонду: ноутбуки, мобільні телефони і набори відеоблогера. Також цінні призи передбачені для вчителів, які надихнуть учнів на написання есе, – розповідає Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

На сьогоднішній день найактивнішими серед учасників конкурсу стали діти з Донецької, Луганської та Харківської областей, а за кількістю поданих робіт лідирує Щастинський ліцей №2 (Луганська область, м. Щастя). До завершення прийому творчих есе залишається лише один день. Роботи приймаються до 30 вересня включно.

Творчий конкурс проводиться в рамках Меморандуму про співпрацю між Фондом Ріната Ахметова та Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України. З умовами та деталями проведення конкурсу учасники можуть ознайомитися за посиланням: https://civilvoicesmuseum.org/news/fond-rinata-ahmetova-zaproshuye-uchniv-do-konkursu-ese-odin-den.

Також ви можете долучитися до Viber-спільноти конкурсу есе «Один день» Фонду Ріната Ахметова та поставити будь-які запитання щодо участі в конкурсі, а ми залюбки на них відповімо.

«Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це простір, де жителі Донбасу можуть розповісти свою історію без страху та докору. Розповісти, щоб звільнитися від тягаря мовчання і дати можливість людям у всьому світі зрозуміти розумом і відчути серцем увесь біль постраждалих від воєнних дій мирних жителів. Фонд прагне зібрати мільйон свідчень очевидців. Мета на найближчі роки – 100 000 історій Мирних, 2000 з яких уже зібрано.


 

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію