Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Вона кричала ім'я чоловіка, ще не розуміючи, що кричить у відкрите небо»: Ірина Білик розповіла історію Надії з Маріуполя
28.04.2022

Амбасадор Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, народна артистка, співачка, композиторка та поетеса Ірина Білик поділилася історією Надії, мешканки Маріуполя. Надія втратила чоловіка після потрапляння снаряду в їхню квартиру та кілька тижнів виживала у підвалі з сином та донькою.

«Голоси Мирних» — це унікальний онлайн-музей, який збирає наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Тисячі людей вже поділилися з Музеем своїми історіями.

Ірина Білик розповіла історію Надії, яка разом з родиною провела жахливі тижні у підвалі свого будинку – у місті, яке ворог намагається стерти з лиця землі. Її чоловік загинув у себе вдома, коли піднявся туди зачинити вікна, щоб захистити оселю від пожежі поруч. Дітей врятувало те, що вони не встигли добігти до поверху… Надія самотужки діставала тіло чоловіка з-під завалів та везла на поховання. На той час Маріуполь вже перетворився на кладовище…

Історія Надії увійшла до архіву Музею «Голоси Мирних». Амбасадор Музею Ірина Білик закликає жителів України розповідати власні історії — щоб розділити свій біль з небайдужими і повернути собі спокій, щоб пам'ятати минуле і теперішнє заради кращого майбутнього наших дітей та онуків.

Розповісти свою історію можна на порталі «Голоси Мирних» або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.

 

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію