Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Фонд Ріната Ахметова продовжує опрацювання робіт учасників конкурсу есе «Один день»
06.10.2021

Фонд Ріната Ахметова продовжує опрацювання робіт учасників конкурсу есе «Один день

 

За час проведення конкурсу команда Фонду Ріната Ахметова зареєструвала вже понад 1500 унікальних та оригінальних творів-есе на тему «Коли для тебе почалася війна», отриманих від школярів із Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей і ця робота триває. Творчий конкурс реалізується у рамках проєкту «Голоси Мирних. Один День».

– Кращі роботи учасників будуть розміщені на порталі Музею «Голоси Мирних», а переможці конкурсу ще й отримають чудові подарунки від Фонду: ноутбуки, мобільні телефони і набори відеоблогера. Також цінні призи передбачені для найактивніших учителів, які надихнуть своїх учнів на написання есе, – розповідає Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

Найбільшу кількість творчих робіт надіслали школярі з Донецької області – понад 500 есе. На другому місці учні з Харківської області – понад 400 робіт, а з Луганської та Запорізької областей спільно надійшло близько 600. Усі твори, які відповідають вимогам конкурсу, будуть передані експертній раді. Після відбору есе фіналістів експертна рада передасть їх на розгляд журі, яке визначить переможців конкурсу (відповідно I, II і III місця).

Нагадуємо, що список фіналістів конкурсу буде розміщений на сайті Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» 20 жовтня, а імена переможців – 27 жовтня 2021 року.

«Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це простір, де жителі Донбасу можуть розповісти свою історію без страху та докору. Розповісти, щоб звільнитися від тягаря мовчання і дати можливість людям у всьому світі зрозуміти розумом і відчути серцем увесь біль постраждалих від воєнних дій мирних жителів. Фонд прагне зібрати мільйон історій очевидців. Мета на найближчі роки – 100 000 свідчень Мирних, майже 4000 з яких уже зібрано.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію