Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Діти, незаконно вивезені до росії та повернені в Україну, стали учасниками зміни «Блогер Кемп» Фонду Ріната Ахметова
26.01.2024

Для хлопців та дівчат віком до 18 років, які постраждали від війни в Україні, відкрилася нова зміна проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України».

Серед учасників цієї зміни — діти, яких було незаконно вивезено до росії та вдалося повернути на Батьківщину. У співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Фонд Ріната Ахметова першим в Україні забезпечує психологічну реабілітацію, відпочинок та оздоровлення цим дітям, які потребують кваліфікованого, дбайливого й уважного підходу у спілкуванні та відновленні.

Фонд на системній основі роками допомагає дітям із незахищених соціальних категорій, хлопцям і дівчатам, що пережили травми й потрясіння через війну. Тому, як і у попередніх змінах «Блогер Кемпу», цього разу учасниками проєкту стали також діти-сироти або напівсироти, діти під опікою; діти, які втратили батьків під час війни; і дітлахи, які мають психологічні травми та потребують соціалізації.

Зміни «Блогер Кемп» — це не лише відпочинок і оздоровлення, а й корисні знання та практичні майстер-класи. До зимової зміни долучаться представники Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), які проведуть для дітей майстер-клас із мінної безпеки. Його актуальність важко переоцінити, адже війна триває і навіть після Перемоги розмінування країни, за прогнозами, триватиме роками.

Молодь, яка бере участь у змінах «Блогер Кемпі», приділяє багато часу різноманітним активностям на свіжому повітрі, щоденно займається творчістю, опановує навички блогера, знайомиться з новими друзями та отримує професійну психологічну допомогу.

Психологи, які допомагатимуть гостям зимової зміни, пройшли навчання за програмою «Травма війни», розробленою Фондом Ріната Ахметова. Також дітей супроводжуватиме лікар-реабілітолог, який працюватиме з тілесними проявами психологічної травми.

Після кожної зміни «Блогер Кемп» діти повертаються додому із приємними враженнями та теплими спогадами. Вони відчувають значне поліпшення свого настрою та емоційного стану, впевненість у собі та мають міцну віру у мирне, щасливе майбутнє.

Фонд Ріната Ахметова на постійній основі надає дітям можливість зробити самостійні кроки у майбутнє: проєкти для дітей і підлітків дають знання та поради щодо мотивації до саморозвитку, допомагають віднайти професію своєї мрії, розвинути впевненість у собі тощо. Більше — на https://akhmetovfoundation.org/rinat-ahmetov-dityam

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію