Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Олександрівна Сашенко

«З’явилися російські літаки, які скидали бомби»

переглядів: 77

Мені 39 років. У мене є чоловік і двоє дітей, двох і десяти років. Я косметолог. Чоловік працював у фізико-технічному інституті. Старший син навчався у футбольній школі. Ми проживали в селищі П’ятихатки Харківської області. 

24 лютого прокинулися о п’ятій ранку від вибухів. Деякий час жили у підвалі. Сподівалися на закінчення війни. Однак стало ще гірше: з’явилися російські літаки, які скидали бомби. Третього березня ми виїхали до знайомих у Полтаву. Добиралися близько десяти годин. 

Найстрашнішим був відрізок дороги від П’ятихаток до Харкова, що пролягав через лісосмугу. Говорили, що росіяни розстрілювали там автомобілі. Нам пощастило благополучно подолати його.

Ми мешкали в однокімнатній квартирі з родиною моєї сестри, нашими батьками й батьками наших чоловіків. Нам знадобилося три місяці, щоб прийти до тями і зрозуміти як і на що жити далі. Мене вразила доброта і людяність полтавчан. Вони усіляко допомагали нам. Це дуже приємно.

Ми з чоловіком і дітьми залишилися в Полтаві. Рідні роз’їхалися. Я сиджу з дітьми. Старший син навчається онлайн. Допомагаю йому з цим. Чоловік працює. До війни я була приватним підприємцем, а зараз поки що на паузі, не розумію, як рухатися далі. Діти – мій антисрес. Мені легше, коли я з ними. 

Впевнена, що війна закінчиться нашою перемогою. Україна процвітатиме, стане прикладом для всього світу. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харківська область 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій