Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Богдан Карачун

"Зроблю все можливе, щоб сприяти розвитку своєї країни"

переглядів: 18

Карачун Богдан

9-д клас, комунальний заклад загальної середньої освіти "Ліцей №17 Хмельницької міської ради"

Вчителька, яка надихнула на написання – Карачун Майя Іванівна

Моя Україна майбутнього

Мир для мене сьогодні - це відсутність конфліктів, насильства та війни. Це можливість жити в безпеці, любові та злагоді з навколишніми. Мир - це можливість розвиватися, мріяти та досягати своїх цілей без перешкод. Це взаєморозуміння та повага до інших, незалежно від їх походження, віросповідання чи статусу. Мир - це гармонія з природою. Для мене мир - це не лише відсутність війни, а й стан душі, коли в серці панує спокій, радість та любов до життя.

Але у нашій країні війна. З 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України.

Війна – це слово, що має так багато значень і асоціацій, що не може не викликати найрізноманітніших емоцій і роздумів. А війна в Україні – це вже зовсім інша історія. Це історія болю, страждань і невідомого майбутнього. Тривожні новини з фронту, погляди військовослужбовців, які повернулися з війни, та історії людей, які живуть в зоні бойових дій, свідчать про те, як війна змінює життя кожної людини. Війна в Україні приносить людям страждання, руйнування і втрати. Вона розриває сім'ї, змушуючи людей шукати притулок в інших країнах або жити в умовах постійної небезпеки. Війна призводить до знищення інфраструктури, економічного занепаду та загострення соціальних проблем. Люди, які живуть у зоні конфлікту, постійно переживають стрес та тривогу, бо навіть звичайна повсякденна діяльність може стати смертельно небезпечною. Війна також призводить до психологічних та емоційних травм, які можуть залишити довготривалі наслідки для людей.

Коли Україна переможе, я, як учень, зроблю все можливе, щоб сприяти розвитку своєї країни . Найперше - буду наполегливо навчатися (зараз теж настійливо начаюсь).

Я буду активно долучатися до різноманітних проєктів та ініціатив, спрямованих на покращення якості освіти, розвиток науки та технологій.

Крім того, я буду працювати над підвищенням своєї кваліфікації та знань, щоб стати конкурентоспроможним фахівцем у майбутньому . Я також буду прагнути до того, щоб мої дії та вчинки сприяли позитивним змінам у суспільстві, спонукаючи інших до активної участі у житті країни. Я підтримуватиму українську культуру, мистецтво та спорт, беручи участь у різних заходах та подіях, спрямованих на їх просування. У своєму повсякденному житті я буду дотримуватися законів країни, боротися з корупцією та незаконністю, допомагати тим, хто потребує допомоги. Я пишаюся і буду пишатися своєю країною, беручи участь у її розвитку та процвітанні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Хмельницький 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій