Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Рената Красильникова

"Знайти та поховати останки дівчинки не вдалося"

переглядів: 71

12-річна Рената Красильникова загинула в Маріуполі 20 березня 2022 року. У будинок, де мешкала дівчинка, влучила авіабомба.

Знайти та поховати останки дівчинки не вдалося

Рената народилася в Маріуполі, була ученицею 5 класу. Захоплювалася танцями, відвідувала гурток ансамблю хореографічних мініатюр. Любила малювати. Вболівала за ФК «Шахтар».

Разом із батьками, старшою сестрою та бабусею Рената жила в квартирі будинку на Морському бульварі. Це Лівобережний район Маріуполя, який російські військові обстрілювали з перших днів широкомасштабного вторгнення. До іншого району сім’я не виїздила, оскільки очікували там на дядька Ренати, Володимира.

До 18 березня родичі ховалися від обстрілів у підвалі будинку. Та того дня мама дівчинки отримала важке поранення стегна й більше не могла спускатися в укриття. У ніч із 19 на 20 березня 2022 року родина була в квартирі, коли в будинок влучила авіабомба.

«Стався вибух. Всі п'ять поверхів склалися до підвалу. Загинули мої дві племінниці – Ангеліна та Рената, сестра Наталя, її чоловік Руслан, а також наша мати – Кожевнікова Валентина Федорівна. Ми намагалися знайти тіла, але вони були понівечені до невпізнання», – розповів дядько загиблої, Володимир.

Рідні та знайомі пригадують Ренату енергійною та емоційною дівчинкою.

«Наша Ренаточка була лідеркою скрізь: у дворі, школі, таборі. Вона займалася танцями, грала в теніс та футбол. На одному місці не сиділа. Добре навчалася у школі, мріяла стати стоматологом – як її дідусь», – розповіла родичка Вікторія.

У Ренати Красильникової залишилися бабуся, дідусь та дядько.

Знайти та поховати останки дівчинки не вдалося. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій