Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Шустікова

«Ми з дітьми жили у підвалі й у пітьмі відчували, як від вибухів тремтить земля»

переглядів: 352

Ми разом з чоловіком і двома синами семи й десяти років жили в Маріуполі до 21 березня. За місяць на повну відчули, що таке війна, бачили своїми очима, що таке агресія російської федерації.

Другого березня наш мікрорайон обстріляли, ракета влучила у наш будинок. З того часу ми жили у підвалі, у пітьмі й холоді, відчували, як тремтить земля від бомбардувань і танкових боїв прямо біля нашого будинку. Не мали можливості нормально їсти, митися. Найбільше психологічно постраждали діти – вони були у відчаї.

Коли ми знайшли можливість виїхати за межі міста, на блокпосту бойовики так званої "ДНР" затримали мого чоловіка, і він провів у полоні 30 днів. Весь цей час діти дуже переживали за нього, це відбилось на їх психічному стані.

Нарешті ми виїхали до Дніпра. Дорога була дуже важкою й небезпечною: два рази нашу автівку трохи не знищили російський окупанти, у мене навіть зберігся відламок снаряду, який влетів у нашу машину.

У Дніпрі наші сини відновили навчання у школі. Хоч і онлайн, це таки спілкування. Діти почали втягуватися у звичайні для них процеси. У великому місті є можливість гуляти, побачити щось цікаве. Діти відвідували психолога, бо після всього, що вони відчули і побачили, їм необхідна кваліфікована допомога.   

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими 2022 окупація фільтрація полон Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій