Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Михайлович Майданченко

«Знайомі нас попередили про те, що в нашу сторону їдуть російські танки»

переглядів: 137

Володимир Михайлович виїхав з Охтирки після того, як знайомі попередили про наближення російських військ. Два місяці він жив на дачі, а коли повернувся в місто, був шокований масштабами руйнувань.

Мені 40 років. Я з рідними живу в місті Охтирка. У нас є дача поруч у селі - ми туди виїжджали на деякий час.

Наші знайомі жили в селі, що знаходиться біля кордону з Росією. Вони зателефонували нам 24 лютого і сказали, що в нашу сторону їдуть російські танки. Ми зібралися й поїхали на дачу. Там пожили два місяці. На дачі є колодязь, тому вода в нас була. В магазинах теж все продавали. Тільки ліки для батька, у якого в березні стався інсульт, довелося діставати по різних аптеках.

Найбільше шокувало, як розбили наше місто, як люди постраждали. Розбили військову частину, мерію, ТЕС, багато будинків, особливо у приватному секторі.

Люди з самого початку дуже допомагали одне одному. В нашій сім’ї  є людина з інвалідністю - йому потрібні були памперси, так люди принесли. Я й сам намагався допомагати. Пішов у територіальну оборону, стояв на блокпосту.

Хотілось би повернутися на свою колишню роботу. Хочеться, щоб наше місто відновили, щоб усі посміхалися. Щоб Україна перемогла і в ній був лад.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари робота люди з обмеженими можливостями перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій