Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зінаіда Копил

"Зінаіда Копил стала найстаршою загиблою 9 березня на Першотравневій"

переглядів: 79

Зінаіді Копил було 96 років. Вона загинула 9 березня 2022 в Ізюмі. Будинок на Першотравневій, 2, де Зінаіда та ще сім її родичів ховалися від обстрілів, після чергового удару російської армії обвалився. Із восьми людей вижив лише чоловік її племінниці Михайло. Загалом від обстрілів цього будинку 9 березня загинуло близько 50 людей. У січні 2023 року вулицю Першотравневу перейменували на вулицю Пам'яті.

Зінаіда Копил стала найстаршою загиблою 9 березня на Першотравневій

Зінаіда Копил народилася в Ізюмі. Під час Другої світової війни її, 13-річну, з братом евакуювали на Урал. Там вона працювала на заводі пакувальницею. Після повернення в Ізюм влаштувалася в медичне училище викладачкою російської мови, працювала завучкою. Останні кілька десятиліть була на пенсії.

«Вона була дуже доброю людиною, дуже доброю до нас. У мене було дві тещі, дві добрі жінки, які нас із дружиною однаково сильно любили і піклувалися – це мама дружини і тітка Зіна», – сказав Михайло.

В Ізюмі Зінаіда жила на вулиці Соборній. 4 березня після того, як будинок жінки пошкодили вибухи, її звідти просто під обстрілами забрав Михайло. Він згадує, що обом було лячно іти, що дорогою Зінаіда обурювалася, сварилася на війну, на російських солдат, які «якогось чорта напали на нас»...

Зінаіда Копил стала найстаршою загиблою 9 березня на Першотравневій, 2. Її трирічна правнучка Аріна – наймолодшою.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій