Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Іванівна Боровець

«Життя ніби обірвалося, ми не бачимо майбутнього»

переглядів: 389

До війни ми жили нормально. Роботи в селищі не було, але була відкрита дорога в Донецьк, ми їздили і торгували, з цього і жили. Але потім дорогу закрили і тепер у нас працювати можливості немає. Весь час думаємо, як жити далі.

З перших днів війни було дуже страшно. Боялися за дітей, за себе, за майбутнє і не розуміли, що відбувається. Ми ховалися в підвалах, так було трохи спокійніше, проте вони сильно не рятували. Все одно хочеться звідси виїхати, кудись втекти, але нікуди, можливості немає.

Зараз тихо, але ми не знаємо, як буде далі, тому що лінія розмежування поруч, все одно страшно.

У селищі є садок і школи, але в них дуже мало дітей, народжуваність низька. Ми боїмося, що у нас можуть закрити школи і садок.

Мені хотілося б забути все з 2014 року. Все дуже важко, ми весь час нервуємо, живемо в постійному страху. Життя ніби обірвалося, ми не прагнемо ні до чого, не бачимо майбутнього, поки все триває. Жити дуже важко.

Ми отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова і Червоного Хреста. Вона нас виручала, тому що заробітку немає. Ми можемо тільки щось виростити, з цього і живемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Старогнатівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій