Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Семенда

«Живемо без води й у холоді, палимо, щоб економити, тільки вдень»

переглядів: 923

Ми живемо з дружиною зовсім одні в будинку з тріщинами та поліетиленом замість вікон. Сумуємо за дітьми страшно. Живемо, як відлюдники. Якби не дружина, так і поговорити ні з ким було б. Сусіди виїхали, вулиці порожні, вважай, нікого навколо немає.

Живемо без води й у холоді, палимо, щоб економити, тільки вдень

Були потужні обстріли, ми ледве під ними не загинули. Нашого пса Тобі поранило осколками. Напевно, у ньому ще осколок і залишився, тому що коли спека, він дихати не може, хрипить. Ми думали, не виживе, а він вижив.

Живемо без води й у холоді, палимо, щоб економити, тільки вдень

Раніше нас годувала наша земля – її здавали в оренду або за гроші, або в обмін на зерно. А зараз земля не обробляється, тому що все заміновано. Ось уже чотири роки ми з неї нічого не отримуємо.

Живемо без води й у холоді, палимо, щоб економити, тільки вдень

Грошей немає, економимо на всьому. Живемо в холоді, тому що палимо, щоб економити, тільки вдень. Вугілля на всю зиму не вистачає. Хліб привозять раз на тиждень. І четвертий рік у Славному немає води. До колодязя треба ходити чотири кілометри. Військові давали нам годину вранці, щоб з'їздити до колодязя і зробити запас води. Звичайно, не всі встигали…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Славне 2017 Текст Історії мирних чоловіки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій